HELENA

Leto načrtovanja:2018

Površina: 185 m2 (vključno  s teraso)

Dizajn: POKE studio


Projekt Helena je bil poimenovan po grški boginji, hči Zeusa in Lede. Znana je predvsem po svoji lepoti, ki je opevana in idealizirana že tisočletja iz strani umetnikov. S projektom smo želeli doseči lepoto Helene in jo predstaviti skozi  interier.

vanje je bilo oblikovano za mlado štiričlansko družino. Lastnika sta uspešna podjetnika, ki pa rada tudi potujeta. Po vseh napornih delovnih dneh bi rada prišla v dom, ki pa je predvsem udoben, vizualno zanimiv, barvit  in istočasno predstavlja vse družinske člane.

 

 BIVALNI DEL

d2.jpg
d4.jpg
d8.jpg
d9 .jpg
d6.jpg

Pri izbiri barv, materialov in teksture smo bili zelo pozorni kajti želeli smo ustvariti ravno pravo ravnovesje med vsemi elementi ter doseči lepo razmerje med eklektičnim in modernim stilom. Skozi celoten prostor prevladuje nevtralna barvna paleta, vendar je istočasno polna z akcenti v živahnih in subtilnih barvah, ko sta na primer kraljevska rdeča in zelena.

Skozi celoten dnevni prostor se prostirajo velika panoramska okna, ki smo jih omehčali z elegantnimi zavesami. Parket, ki smo ga izbrali je oljen hrast v obliki ribje kosti, ki prinese stanovanju sofisticiranost in luksuz. Kuhinja je najbolj envtralen prostor, vendar prostorna z kuhinjskim pultom iz marmorja. Piko na i v stanovanju pa definitivno prinesejo vse prelepe umetnine na stenah. Stranke so izredno zadovoljne in se že veselijo selitev v svoj novi dom.

HALLWAY / HODNIK

h2.jpg

SPALNICA

KOPALNICA

MLADINSKA SOBA

OTROŠKA SOBA

Helena+-+tloris-notranje+oblikovanje.jpg